top of page

Drömmer du också om ett vitare och vackrare leende? 

Kaffe, te, rökning, rödvin och normalt åldrande missfärgar tänderna över tid. Missfärgade och gula tänder kan enkelt åtgärdas med en säker tandblekning som är inte är skadligt för dina tänder.

 

På Haga Tandläkeri erbjuder vi fyra olika behandlingsalternativ för dig som vill ha ett ljusare och fräschare leende.

 

Superwhite:

Vår Superwhite-blekning innebär att vi tillverkar individuella blekskenor som du själv fyller med blekgel från Opalescence. Du bleker därefter tänderna på natten när du sover men kan även bleka dagtid när du är vaken. Blekningen upprepas mellan 7-14 dagar beroende på vilket resultat som önskas. Detta är en väldigt säker metod och det bästa sättet att bleka tänderna på för att undvika ilningar. De individuella blekskenorna behåller du sedan och när det blir dags för att bleka tänderna igen efter något eller några år så använder du samma skenor om och om igen och behöver endast köpa till blekgelen.

 

Fastwhite:

En Fastwhite-blekning passar för dig som vill ha ett snabbt resultat, behandlingen sker direkt på kliniken. Vi applicerar blekgel på dina tänder när du ligger i tandläkarstolen och aktiverar sedan denna gel med en blekningslampa med LED-ljus. Vi använder oss av märket Brilliant Smile. Blekningen tar ca 1-1.5 timme.

 

Freshwhite:

Vill du fräscha till tänderna om du till exempel har blekt tidigare så passar en Freschwhite. Du köper då ett färdigt kit med 10 st prefabricerade blekskenor med förifylld blekgel, dessa änvänder du sedan 60-90 minuter om dagen. 

 

Ultrasuperwhite:

Vill du satsa på ett riktigt vitt och fräscht leende så har vi Ultrasuperwhite där vi kombinerar klinikblekning med prefabricerade blekskenor. Vi startar då med klinikblekning med blekgel och LED-lampa i tandläkarstolen på kliniken och sedan fortsätter man att bleka tänderna hemma med skenorna i 10 dagar.

 

 

Enligt EU-lag så ska man innan man genomför en tandblekningsbehandling ha gjort en fullständig tandläkarundersökning under de senaste 6 månaderna, detta för att säkerställa att man är frisk i tänder och tandkött och att man till exempel inte har pågående kariesangrepp eller inflammation i tandköttet med mera. 

 

För bästa resultat rekommenderar vi även att man gör en professionell tandrengöring med tandstensborttagning och Airflow hos tandhygienist innan tandblekningen.

bottom of page