top of page

Att få tandsten och beläggningar på tänderna är mycket vanligt. Vissa får lite tandsten på tänderna i underkäksfronten medan andra får mängder med tandsten på alla tänder och även under tandköttskanten. Låter man tandstenen sitta kvar så leder det ofta till att man får inflammation i tandköttet, något som i sin tur kan leda till tandlossning. Det är således av stor vikt att hålla efter och avlägsna tandstenen regelbundet. Tandstenen är hård och går inte att borsta bort med tandborste utan det krävs särskilda instrument för detta ändamål. Hos oss använder tandhygienisten i huvudsak ultraljud vid tandstensborttagning, sitter tandstenen mest på tänderna så brukar det gå bra utan bedövning men sitter den även ned under tandköttet så använder vi oftast bedövningsspray för att underlätta behandlingen. Utöver tandsten så drabbas många även av missprydande missfärgningar, dessa behandlas effektivast med en airflowbehandling.

AIRFLOW – EN GRUNDLIG RENGÖRING 

 

Airflow är en mild metod för ett vitare och fräschare leende. Med saltblästring avlägsnas missfärgningar och tänderna återfår sin naturliga färg. Airflow är ett effektivt sätt att rengöra tänderna på för att avlägsna brun- och gråaktiga beläggningar och missfärgningar som lätt bildas på tandytan vid regelbundet intag av framförallt kaffe, te och tobak.

 

Behandlingen tar cirka 15-30 minuter beroende på mängden missfärgningar och är helt smärtfri. Airflow fungerar lite som en högtryckstvätt av tänderna, men istället för skadliga partiklar används endast en kombination av salt, vatten och luft. En av många fördelar jämfört med andra poleringstekniker är att den kommer in mellan och bakom tänderna och på så sätt avlägsnas alla missfärgningar och inte bara de som är belägna på tändernas framsidor.

Airflow är perfekt för dig som känner att du inte vill bleka dina tänder men ändå få en ljusare nyans alternativt som en förbehandling innan blekning då tänderna blir helt rena och fria från beläggningar och missfärgningar vilket ger perfekta förutsättningar för en lyckad tandblekning.

REFRESH 

Vill du ha en uppfräschning av tänder och mun? Då erbjuder vi en Refresh-behandling där tandhygienisten utför lättare tandstensborttagning som följs av en Airflow-behandling i hela munnen och sedan avslutas behandlingen med en fräsch polering med Opalescence egen whitening-tandkräm. Du lämnar kliniken med en ren och fräsch känsla och dessutom ett ljusare leende. 

 

Pris: 790 kr

 

 

 

airflow tänder
bottom of page